Mijn verhaal

Ik ben Jorijke Koelewijn. Mijn leven is anders verlopen dan ik zelf had verwacht. In 2020 heb ik ervoor gekozen om na dertien jaar mijn vaste baan in het onderwijs los te laten. Ik mocht en kon kiezen voor het starten van mijn eigen bedrijf. Op 26 sept 2020 schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel (KvK) > Koelewijn Coaching, Onderwijs & Opvoeding. 

Geboren in 1986 en de vraag is wat dat precies zegt.... Leeftijd op papier is een getal, ik zeg weleens  gekscherend dat ik mezelf 88 voel. Alles wat je meemaakt in het leven, geeft inzichten. In mijn situatie denk ik dat ik door het auto-ongeluk sneller tot meer inzichten ben gekomen. Ik schreef hierboven al dat mijn leven anders is verlopen dan ik zelf had verwacht. Alles bij elkaar maakt dat wel dat mijn bedrijf er nu is.

Op 2 augustus 2009 kreeg ik een ernstig auto-ongeluk met mijn man Henk Koelewijn in Zuid-Afrika. Na ruim tien maanden ziekenhuis, vele operaties, verloor ik uiteindelijk beide onderbenen. In die tijd heb ik met heel wat psychologen, therapeuten, dokters en maatschappelijk werkers gesproken. Er was lang niet altijd een klik. Al zoekende en naar binnen kerend, ontdekte ik dat ik mezelf niet gezien voelde door deze mensen. Ik werd als lastig ervaren, mijn gedrag was onvriendelijk, ik voelde me onbegrepen. 

In mijn hart en mijn gevoel ontstond steeds meer de overtuiging dat ik van mijn kwetsbaarheid mijn kracht moest maken. Dat ik mijn verhaal kon gebruiken in het leven van anderen. Met veel jongeren en volwassenen sprak ik over het leven en ik merkte steeds vaker dat jongeren of volwassenen mij om hulp of raad vroegen. Op verschillende scholen, bij studentenverenigingen en in kerken, en ook bij de opleiding tot gipsverbandmeester in Rotterdam kon ik van betekenis zijn.  

Ik geloof in Jezus en typeer mezelf als christen. Echter ben ik ervan overtuigd dat ik iedereen kan coachen en helpen. Coaching is namelijk universeel en onafhankelijk van welke religie dan ook. Als je open wilt staan voor jouw unieke (on)ontdekte persoonlijkheid en eigenheid zijn er volop mogelijkheden. Mijn hart gaat open van de ander liefhebben, laten groeien en laten stralen. 

Durf jij de stap te zetten?